KAMI DAH KAWEN
CERITA AMBO

Isnin, 25 April 2011

*** Perasan Muda Lagi ***

Assalamualaikum.

Meh cni nk citer ckit..kihkihkih..

23.04.2011 ritu hari sabtu Hari Lahir IbuQis..kihkih..udah tua dh diriku ini..hehe..

berbalik kepada tajuk kat atas tue, cam nih citer nye..JOM TENGOK KT BWH DLU
:
:
:
:
:
tengok kat tulisan nombor itu
(yang wane kuning y betul umur IbuQis..kihkih)

Pagi Sabtu lps kami keluar la beli nasi bungkus tuk breakfast coz pg tue kat blok IbuQis tiba2 xde air plak..so, decide dgn AyhQis keluar breakfast kat luar..Siap je beli nasi..IbuQis ckp la beli la kek..nk celebrate dgn AyhQis & Qistina sayang..mula2 AyhQis xnak..Lepas dok pusing2, entahlah camane fikiran AyhQis bertukar nk g beli plak..Suka hati la IbuQis xterkata..hehe..


Sesampai je kat kedai kek Pistachios cawangan Setiawangsa, AyhQis ckp pilihlah nk kek apa..apa lagi IbuQis pn pergi tilik2 y mana berkenan..hehe..last2 AyhQis plak y pilih..hehe..sape punya besday nih..xpelakan..org nk belanja..Last sekali ambil kek coklat ais krim..kami ambil yang 1/2kg je..nk celebrate 3beranak je kan cukup la..

tengoklah Qistina sayang buat muka coz dh xnak bergambar..nk mkn kek sgt2 dah

Lps tue, adik kat kedai tue ty, Akak nk tulis apa2 x..IbuQis jawab la, "nak, jap ek"(sambil2 tgk kek & roti)..IbuQis pon ambil pen dan kertas tulis la..excited punya pasal, tulis lah cam ni, "Selamat Hari Lahir Siti Rafeah 28"..masa IbuQis tulis tue, AyhQis dh perasan nape xtulis 29..kihkih..bagusnya la suami kan..balik umah terkejut tgk nape 28..mesti adik kedai tue silap tulis(sambil ckp sorang2)..AyhQis ckp, bkn bdk tue silap tulis, tp Ibu y silap tulis & perasan masih muda..kahkahkah..


hahaha..xpelakan perasan muda walau hati dh tua..kuikuikui..sampai ke hari ni, AyhQis dok ejek je perasan muda..haha..ye la perasaan umur 28 lagi..ingat ckit oiiii..thn depan dh genap umur 30tahun..waduhhh..tahun depan kejap je kan..ilmu agama belum cukup lagi..masyaAllah..termenung sejenak..mcamane kalo kita umur 40tahun nt ek???masyaAllah..isshhh..takutnya..cepatnya kan..anak2 masih bersekolah lagi, ibu ayah dh makin tua..

sayang kamoooo...Qistina Sayang

memang suka sgt2 dgn kek ais krim

mmm..tgk mulut ada ais krim

Oklah, IbuQis nk ucapkan birthday kepada sapa2 yang lahir bulan April ni..sama2 la kita perbaiki apa yang perlu kita perbetulkan..sama2 lah kita mengejar cinta Ilahi dari Sang Pencipta Alam, Allah s.w.t...Cinta yang tiada tolak bandingnya..sama2lah kita berubah kearah jalan yang diredhaiNya selalu..Amin.

Jumpa di n3 lain..tata..

.. .. .. .. .. Bobelan IbuQis .. .. .. .. ..

6 ulasan:

Umie a'iesya berkata...

Kak Siti, Hepy besday, moga di murahkan rezeki dan dilimpahkan keberkahan dunia akhirat. ;D

Hasya berkata...

selamat hari lahir ye. blog asek bertukar wajah je ni. ajar sah boleh?hehehe....ambo buto sket it nih

MIZZ SUE (asam.garam.gula) berkata...

hepi besday kak ct yg sentisa muda..leh tambah baby lagi tu..hihihi..nnti dah umur 40 anak dah besar seronok

Ibu Qistina berkata...

Umie a'iesya : tq..tq:-)amin..

Hasya: tq..hehe..ambo pon xreti jugok..ada adik kt opis nih dok ajar..nt ambo ajar deh..hehe..

MIZZ SUE : TQ..deq Sue..hehe..itu y pasti mahu muda selalu..memang nk tambah dh nih..insyaAllah..ada rezeki tahun depan ada la bb nya..kahkah..tunggu Sue kawen dlu..

IDAZS berkata...

selamat hari lahir, sedapnya kek tu :)

Ibu Qistina berkata...

IDAZS: tq:-) hehe..kek ais krim coklat..ank & ayah je lebih makan nih..

DESIGNby : PUAN SUE - All Rights Reserved : BLOG AMBO=BLOG SAYA