KAMI DAH KAWEN
CERITA AMBO

Rabu, 20 April 2011

*** Kenduri di Manjalara, Kepong ***

Assalamualaikum.

Mak ai...kalo dh rajin 2,3 n3 sekali publish sehari..kalo kemalasan melanda, 2,3hr xde pon 1 n3 nk di publish..hehe..betul x???

n3 kali nih, IbuQis nk bercerita ke tempat kenduri kawen sedara IbuQis..Kallo dihitungkan, pertalian dgn pengantin perempuan ank 2 pupu la..coz mak pengantin dgn kitaorg 2 pupu..hehe..pergi pon coz rapat lg dgn mak pengantin..means....saling bertanya khabar lagi takat nih..Alhamdulillah..

Pengantin baru Aisyah dan Asrul

Masa on the way ke tempat kenduri jalan jem teruk..coz sabtu ritu hujan lebat..pastue kitaorg sesat..pastue plak Qistina sayang tiba2 plak panas bdn die..IbuQis dh standby seme ubat masa nk ke kenduri..hehe..pergi jugak anak demam..nk wat cne kan..ikut je la..haha..Seb baik, panas Qistina sayang dalam kete je..sesampai je kat tempat kenduri..Alhamdulillah..panas die dh turun..maybe terkejut tgk ramai org..ms dlm kete, Qistina Sayang tido je..

inilah kami dgn Qistina sayang yang demam

Kalo nk tau, masa kat tempat kenduri tue, Qistina sayang siap berlari2 lagi dengan sepupu die..hishhh..nk buat cne kan..budak bila dh jupe and da geng, mcm tue la..kita ckp pn, wat x endah dah..geram juga..tapi, biarkan lah..

ini masa dok ready nk berlari-lari


ini masa AyhQis marah coz dok berlari kuat sgt

Sambil2 AyhQis dok layan Qistina sayang, IbuQis berjumpa2 lah dengan sanak saudara y sekian lama xberjumpa..jejak kasih gitu..huhu..ada y siap nangis lagi..huahuahua..biasala kan..bila dh lama xjumpa..xjangka boleh ketemu plak..kalo ada arwah ayah IbuQis, mesti die pon kalut nk datang kat kenduri nih..kitaorg kenal pon, coz arwah ayah yang bawa kitaorg kemana2 aje sedara tinggal..Arwah ayah memang die titik beratkan persaudaraan kekeluargaan nih..Alhamdulillah..takat nih, ank2 seme kenal pakcik2, makcik2 sedara, pak2, mak2 sepupu, dua pupu ada la lagi..sekarang pon, kalo IbuQis balik kg kat Kelate nun, mesti bertandang umah sedara wlu sekejap..memang dr dulu cenggitu..

door gift dari pengantin tuk yang datang..tq..

Sama2lah, kita pupuk ikatan persaudaraan antara kita semua..semoga mekar tuk selama2nya..amin..InsyaAllah..

inilah kami..keluarga sakinah mawardah warahmah

Ok la, cukup dlu takat nih..nt kita jumpe di segmen yang lain plak..Alhamdulillah..Qistina sayang dh sehat sebaiknya.

Tata..senyum sokmo:-)

.. .. .. .. .. Bobelan IbuQis .. .. .. .. ..

2 ulasan:

wardah berkata...

Ala comeynya Qistina bertudung. Ayu2 gitu. Salam kenal ye awak :)

Ibu Qistina berkata...

ok..tq auntie..
tq coz jelajah blog saya:-)

DESIGNby : PUAN SUE - All Rights Reserved : BLOG AMBO=BLOG SAYA