KAMI DAH KAWEN
CERITA AMBO

Selasa, 25 Mei 2010

9.5kg ( 24.05.2010 )

Assalamualaikum.
Alhamdulillah..keje dh settle..IbuQis nk menulis la plak sebelum dpt keje lain. Semalam IbuQis xdtg keje, bawa si jantung ati g kinik. Appointment x ni just timbang berat je. 23.08.2010 plak appointment, tp bukan timbang dh..hehehe..kena cucuk plak. tp si jantung ati IbuQis xpe, die xnangis kena cucuk..tp xtau la plak bulan Ogos nt menangis plak. huhu..harap2nya x la..InsyaAllah,,bln Ogos nt AyhQis plak y bw si jantung ati, Qistina ke kinik..hehhe..gilir2..sebelum ni pn AyhQis dh penah bawa si jantung ati ke kinik..rasanya x kekok dh..


Semalam hati IbuQis berdebar2 jg nk tau berapa berat si jantung ati nih..dalam kepala IbuQis agak2nya dh cecah 10@11kg la..malam sebelum tue pn dh sembang dgn AyhQis sal berat si jantung ati nih..hehehe..tunggu punya tunggu dh tau la semalam result timbangan si jantung ati ayah & ibu..Semua ramalan IbuQis & AyhQis salah..hahaha..berat je lebih sijantung ati Ibu & Ayh..timbang ringan je..


Masa suh sijantung ati buka kasut naik kat atas penimbang, ati IbuQis rasa nk pecah..hehehe..dup.dap.dup.dap..suspen je kan..tgk2 berat NUR QAISARA QISTINA 9.5kg & tinggi 81cm gtau nurse..IbuQis siap ty sekali lg kat nurse. betul ke 9.5kg? igt nk suh timbang sekali lg..huhu..nt tkt kn sound plak..siap sengeh2 lg si jantung IbuQis dpt naik kat penimbang..IbuQis ingatkan dh 10kg@11kg dh..tapi 9.5kg..dalam ms 3 bulan si jantung ati naik 1.2kg dr 8.3kg sebelum ni..hehe..ank2 org lain umur 8bln ada y 7kg & ada jg y 9kg tau..tapi,,IbuQis syukur alhamdulillah coz si jantung ati sihat & semakin pandai sekarang..tp, xpe jg xberat sgt pn. hehe..nt xlarat plak kalo berisi sgt..betul x?
So, walaupun si jantung ati makan byk pn bdn die akan maintain cam g2 je..xberapa naik & xberapa turun sgt.
ok2 je beratnya..


Kepada ibu,umi,mamy,mama yang belum @ terlupa bw ank2 appointment setiap bulan, cpt2 la buka kad biru @ pink anak2 tgk date appointment tue bila..kalo belum, segera la ke kinik tuk kesihatan ank2 kita bersama..harap2 seme beroleh kehidupan yang sihat berpanjangan..ok la..tata..Assalamualaikum..

Tiada ulasan:

DESIGNby : PUAN SUE - All Rights Reserved : BLOG AMBO=BLOG SAYA